Írjon nekünk!

Név:

E-mail:

Képgaléria:

Videók

Postacím: 7621 Pécs, Mária u. 8. (Ferling Kft.)
Telefon: (72) 512-370
E-mail: titkarsag@biomasszaeromuvek.hu
Hivatalos ügyintézés helye:
Pannon Hő Kft.
7630 Pécs, Edison u. 1.

Bakonyi Erőmű Zrt.

Általános bemutatkozás

Ajka városának évtizedek óta meghatározó létesítménye az ajkai erőmű, amelyet társaságunk, a Bakonyi Erőmű Zrt. üzemeltet.

Az 1992-es alapítású Bakonyi Erőmű Zrt. fő tevékenysége az energiatermelés, vagyis a társaság megújuló és fosszilis tüzelőanyagból állít elő villamos energiát, illetve lakossági távhő és ipari felhasználású gőz előállítását végzi.

Az erőmű nagyobb részt biomassza – faapríték és mezőgazdasági melléktermékek -, kisebb mértékben szén felhasználásával állít elő gőzt a timföldgyár és az ajkai távhőhálózat számára, illetve évente 320 ezer megawattóra villamos energiát is termel. A 131,6 MW villamos- és 360 MW beépített, névleges hőteljesítményű erőmű összesen 285 embernek biztosít munkát, ezzel Ajka legnagyobb foglalkoztatói között szerepel.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. 2017 végén vásárolta meg az ajkai erőművet üzemeltető Bakonyi Erőmű Zrt. többségi tulajdonrészét. Az ajkai erőmű megvétele szervesen illeszkedik a Veolia Energia Magyarország Zrt. hosszú távú stratégiájába. A társaságcsoport hosszútávon gondolkodó, szakmai befektetőként kíván szerepet vállalni a magyarországi erőművi és távhőtermelői piacon, amelynek részeként 2013 folyamán stratégiai együttműködési megállapodást kötött Magyarország kormányával. A cégcsoport jelenleg országosan több mint 250 üzemeltetett telephelyen van jelen. Az általa üzemeltetett távhőhálózatok révén 12 városban több mint 12 ezer lakás távfűtéséről gondoskodik, miközben országszerte közvetve a 100 ezret is meghaladó számú lakossági és intézményi fogyasztó számára termel hőenergiát.

A Veolia Ajkán

A Veolia több évtizedes tevékenységének és nemzetközi hátterének köszönhetően óriási tapasztalatokkal rendelkezünk az ajkai erőműhöz hasonló létesítmények működtetése és fejlesztése területén, illetve a kellő tőke is rendelkezésünkre áll az erőmű korszerűsítéséhez.

A legfontosabb cél az ajkai erőmű ellátásbiztonságának további erősítése, a létesítmény környezeti teljesítményének javítása.

Jelentősen javítani fogjuk az erőmű környezetvédelmi teljesítményét, és el fogjuk végezni az ehhez szükséges fejlesztéseket. A szükséges beruházások megtervezése és végrehajtása időigényes, azonban haladéktalanul nekiálltunk a munkálatoknak. A környezetvédelmi célú beruházások megvalósítása idejére a várostól, illetve a lakosságtól türelmet kérünk, hogy minden feladatot a lehető legjobb színvonalon tudjunk végrehajtani.

Vezető

Vollár Attila
vezérigazgató

Cégkapcsolat

Bakonyi Erőmű Zrt.
Tel: +36 88 204 847
Fax: +36 88 211 991
E-mail: bakonyieromu@veolia.com
www.bakonyi.hu
Távhőszolgáltatás: https://tavho.veolia.hu/ajka
Anyavállalat
Veolia Energia Magyarország Zrt.
Web: www.veolia.hu


Az oldal tetejére
Vissza
lablec